Környékbeli programok

Portfolio Description

Keszthely, Festetics Kastély és Kastélypark

A Festetics kastély Keszthely legnagyobb büszkesége, az ország harmadik legnagyobb kastélya. A kastély parkjába a díszes főkapun juthatunk be. Az előkertet Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti. A sétányok ősöreg fák között kanyarognak, köztük 400 éves is akad. A kastélykert hátsó traktusában áll a kocsiház és istálló díszes épülete, amelyben a Hintómúzeumot találjuk. A kastély 500 éves pincerendszerében 2005 óta helyet kap a Balatoni Borok Háza, amely borkóstolóval egybekötött tárlatvezetést kínál.

Nyitvatartásról és a belépőkről felvilágosítást a recepción kaphat.
 

Sümegi vár

A Sümegi Várban elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthatnak az idelátogatók.

A program részleteiről a recepción érdeklődhet.

Bivalyrezervátum Kápolnapuszta

A kápolnapusztai Bivalyrezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. 

Látogatható egész évben, minden nap.
 
Kisbalaton

Fekete István emlékhely és Matula Kunyhó

A kirándulás keretében bemutatjuk a “Matula kunyhót”, valamint a “Berek” írója, Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját.

Csak szakvezetővel látogatható, május 1-től október 1-ig.

Természetfotózás

A Kis-Balaton fokozottan védett területén nádból épített leskunyhók várják a természetfotósokat. Közvetlen közelről nyerhetnek bepillantást az állatvilág sokszínű  mindennapjaiba, lencsevégre kaphatják természeti értékeinek varázslatos hangulatát. A terület bejárása engedélyhez kötött. Előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges!

Kotsy Vizimalom

Zalaszántó községet csodálatos tájképi környezet övezi. A korai leírások szerint már a török idők alatt is fekvőköves vízidaráló malom működött a jelenlegi helyén.1876-ban Zalaszántón 4 daráló vízimalmot írtak össze. A XX. század folyamán (kb.1915 körül) Zalaszántón 2 gőzmalom és a Major János-féle vízidaráló malom működött. A Major János-féle vízimalom a XX. század folyamán Kotsy Nándor tulajdonába került, innen származik mai elnevezése.

Látogatható: március 15. és október 13. között.